LOADING

Интериорен дизайн на офис

Година 2020

Предизвикателство: да се създаде динамична офис среда, която да отговаря на режимите на работа на екип от над 200 души

Представям ви един проект за интериорен дизайн на динамичен офис, по който имах възможността да работя като консултант от страна на възложителя, фирма Reward Gateway. 

Началото

Reward Gateway е компания основана през 2006г. в Лондон. Нейната мисия е да направи света по-добро място за работа и безспорно я постига. Тя има офиси в Лондон, Бирмингам, Бостън, Сидни, Мелбърн като през 2014г. открива най-големият си офис именно в Пловдив.

Заради успехът на офисът под тепетата и бързото му разрастване се наложи компанията да потърси ново пространство, което да отговаря на нуждите на екипите наброяващи вече над 200 души.

Етапи 

Проучване 

Етапът на проучване бе най-продължителен в този комплексен проект. В продължение на близо 4 години бяха разгледани, проучени и анализирани няколко различни локации. В крайна сметка една от най-новите бизнес сгради в Пловдив – Каменица Парк – отговори на всички изисквания на компанията. Именно тя бе избрана да се превърне в новия дом на Reward Gateway.

Определяне на функционални зони и прецизиране на плана за разпределение 

След като локацията беше уточнена се заловихме с нелеката задача да определим всички необходими зони.  Компанията искаше да се обособят различни зони за работа, разговори, срещи и почивка. Планът за разпределението има трябваше да се прецизира в най-големи детайли.

Освен задължителните бюра и работни столове трябваше да обособим зони за работа в изправено положение както и зони за по-непринуден работен режим. Места, на които хората могат да се разположат удобно на мека мебел с лаптоп в ръце.

 

Сгъваема преградна стена
Сгъваемите преградни стени в конферентната зала помагат за оптимизиране на използването на пространството в зависимост от случая!

 

Необходимо беше да предвидим също стаи за срещи – малки за 2-6 човека, средни за 10-12 човека и една голяма зала за конференции. Заради честите видео и телефонни разговори с колеги от другите офиси и клиенти по целия свят, обособихме индивидуални телефонни кабини. Перфектната им шумоизолация дава възможност да се провеждат множество разговори едновременно без шумът да пречи на кабинките в съседство или на хората, които работят в непосредствена близост до тях.

 

Интериорен дизайн на офис
Уединението, което телефонните кабини предоставят е много важно за откритите офисни помещения!

 

Един от най-важните елементи в проекта за интериорен дизайн на офис с такъв мащаб е зоната за хранене. Освен, че трябваше да предвидим необходимия брой уреди и места за сядане ние разбираме, че това е и мястото за социални контакти по време на почивка. Постарахме се да е приветливо и удобно и да предразполага хората хапвайки да прекарват пълноценно време с колегите си.

Избор на мебели

След като в продължение на няколко месеца работихме по разпределението, докато не бяхме напълно уверени в неговата функционалност, пристъпихме към избор на мебели и материали.

Както може да предположите, компания от ранга на Reward Gateway имаше високи изисквания към тях. Заложихме на утвърдени марки като Herman Miller, Vitra и Kinnarps!

Безспорно инвестицията в качествени мебели е такава, която се възвръща както в ежедневието чрез комфорта и функционалността които тези мебели предоставят, така и в дългосрочен план заради здравината и издръжливостта на материалите от които са изработени.

А модерният дизайн и атмосферата, която създават е просто безценна.

Инсталация

В продължение на няколко месеца на тестване, посещение на шоуруми и внимателен подбор бяхме готови с всички ключови решения и започнахме с поръчките на необходимите мебели и материали.

Заявките следваха реда на инсталация и благодарение на доброто планиране и надзор първо бяха положени материалите – тавани, подови настилки, изолация, боя и осветителни тела.

Едва след това пристъпихме към подреждането на мебелите, уредите и довършителните работи.

В крайна сметка след близо 5 години усилена работа от страна на много хора имахме завършен проект!

 

Изключително съм благодарна на Reward Gateway за възможността и доверието, което ми гласуваха.

Работата по този внушителен проект беше незаменим опит за мен и невероятно удоволствие!

 

Може да прочетете повече за компнията и откриването на офиса в статията на – podtepeto.com

 

Елица Димитрова

Client

Reward Gateway

Консултант по проекта за интериорен дизайн

Елица Димитрова

Локация

Пловдив, офис сграда Каменица парк

Площ

Близо 1500 кв.м.

Вид на имота

Динамичен офис, офис сграда