LOADING

Детска стая за момче

Предизвикателство: Да зарадваме един млад клиент така че да не иска да излиза от стаята си

Родителите на 9 годишния Макс се свързаха с нас и ни разказаха, че той никак не се радва на стаята си. Не обича да прекарва време в нея и поради тази причина почти не я използва. Желанието им беше да му направят стая, в която да се чувства щастлив, това да бъде неговото съкровено място и да прекарва щастливи дни в стаята която да му носи радост и комфорт.

Искахме цялостното усещане да е на мека релаксираща обстановка и да дава възможност и пространство за всички неща, които детето обича да прави. За мебелите заложихме на класическия бял цват като създадохме фон на който приятно да контрастират.

След като поговрихме с Макс и той ни разказа какво обича да прави и какво харесва създадохме концепцията за мечтаната от него стая.
Макс е голям почитател на Hot wheels и има колекция от колички, която искахме да може да е на видно място, да взема лесно количките и в същото време да са подредени. Затова предвидихме малки рфтчета, на които да разполжим любимите колички. Също така харесва да играе на дартс с приятели и да ги разбива на шах (което направи и с мен 🙂 ).

Детска стая

 

Заложихме на голямо легло за повече комфорт, кото се превърна във фокус на стаята.

 

Детска стая за момче

 

Създадохме и зона с удобни барбарони, на които Макс да може да си говори с приятели, които му гостуват и да играят любимия на Макс шах.

 

Барбарони детска стая

 

Също така оптимизирахме зоната за учене като добавихме повече място за съхранение на учебници и любимите му настолни игри. Погрижихме се бюрото да е удобно и ергономично така, че дългите учебни часове на компютъра да са максимално комфортни.

 

Бюро детска стая

За успеха на проекта съдим само и единствено по вълнението изписано на лицето на Макс когато видя стаята си за прв път и скочи на леглото от радост.

Повече снимки от проекта може да разгледате в галерията.

Клиент

Макс

Дизайнер

Елица Димитрова

Локация

Пловдив

Площ

15 кв.м

Вид на имота

Жилищен